Economische missie naar Japan

Van 5 tot 9 december trok een Belgische delegatie van maar liefst 575 deelnemers onder het voorzitterschap van prinses Astrid, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, op economische missie naar Japan. De grootste economische missie naar Japan en de op één na grootste Belgische economische missie ooit. Bart De Smet, voorzitter van het VBO, reisde mee en het VBO organiseerde er verschillende activiteiten om de Belgische ondernemers een handje te helpen bij hun internationalisering.


Benoit Monteyne, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
14 december 2022

Tijdens de economische missie organiseerde het VBO traditiegetrouw zijn ‘Success Stories Breakfast’. Verschillende Belgische ondernemers kregen tijdens dat ontbijt de kans om, samen met hun lokale partner, hun succesverhalen in Japan voor te stellen aan de prinses en de aanwezige ministers. Het ontbijt gaf de verschillende ondernemers de unieke kans om de banden met hun lokale partner te versterken en bood ook de gelegenheid om de beleidmakers rond de tafel te informeren over de uitdagingen inzake internationale handel.

Ook organiseerde het VBO samen met zijn lokale zusterorganisatie Keidanren, de Japanse bedrijfsfederatie, een lunchevenement in het bijzijn van de prinses en verschillende hoogstaande Japanse bedrijfsleiders, een uitgelezen kans voor de Belgische bedrijfsdelegatie om het gastland beter te leren kennen en nieuwe zakenrelaties op te starten. Tijdens dat evenement benadrukte Bart De Smet het belang van het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Japan voor onze exportgeoriënteerde bedrijven. Die ambitieuze en brede handelsovereenkomst schrapt nagenoeg alle tarieven voor de EU-export naar Japan en neemt allerlei handelsbelemmeringen weg.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.