Het VBO ontvangt de premier van de Socialistische Republiek Vietnam en zijn delegatie, in aanwezigheid van H.K.H. prinses Astrid van België en vice-eersteminister Clarinval

De premier van de Socialistische Republiek Vietnam was de afgelopen dagen in Brussel om er de jubileumtop EU-ASEAN bij te wonen. Naar aanleiding van dat bezoek organiseerde het VBO op 15 december een ontmoeting op hoog niveau tussen de Belgische ondernemingen, de Vietnamese eerste-minister en zijn ministeriële delegatie en een veertigtal Vietnamese bedrijfsleiders. De aanwezigheid van H.K.H. prinses Astrid van België en vice-eersteminister David Clarinval zetten die belangrijke ontmoeting luister bij. Het doel van de bijeenkomst was om de economische betrekkingen tussen beide landen te versterken en te diversifiëren.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
15 december 2022

De eerste minister van Vietnam gaf eerst een keynotespeech waarin talrijke opportuniteiten voor Belgische bedrijven werden uitgelicht. Daarna werden een aantal memorandums of understanding tussen Belgische en Vietnamese bedrijven (die twee dagen voordien werden ondertekend in het bijzijn van de Belgische eerste minister Alexander De Croo) gehuldigd.

2023 markeert de vijftigste verjaardag van de diplomatieke relatie tussen België en Vietnam. Daarnaast zijn onze landen verbonden door verschillende akkoorden, zoals het ‘EU-Vietnam’-handelsakkoord dat op 1 augustus 2020 in werking trad en erg breed werd gesteund door het VBO en zijn leden-sectorfederaties.

De komst van premier Pham Minh Chinh was dus de ideale gelegenheid voor het VBO om die belangrijke ontmoeting te organiseren. Die was er vooral op gericht nieuwe economische samenwerkingsmogelijkheden tussen onze beide landen en hun ondernemingen te identificeren en de bestaande handels- en investeringsstromen in de verf te zetten.

 

Foto © Unsplash

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.