IOE – Vernieuwing aan de top van het grootste ondernemersnetwerk ter wereld

De leden van de International Organisation of Employers (IOE) kwamen op 1 juni uit alle hoeken van de wereld bijeen om tijdens de vergadering van de Algemene Raad van 2021 unaniem een nieuw Directiecomité te kiezen.


Kris De Meester, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID Annick Hellebuyck, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
09 juni 2021

De 155 organisaties die aangesloten zijn bij de Internationale IOE hebben Michele Parmelee tot voorzitter verkozen voor een mandaat van drie jaar. Het is een historische benoeming, want voor het eerst in het meer dan honderdjarige bestaan van de organisatie neemt een vrouw de teugels in handen bij de wereldwijde beweging van werkgevers. Momenteel is mevrouw Parmelee adjunct-directeur-generaal bij Deloitte Global, waar ze ook Chief People and Purpose Officer is. Daarnaast is ze ondervoorzitter van de United States Council for International Business (USCIB) – een van de oudste leden van de IOE.

Mevrouw Parmelee neemt de fakkel over van Erol Kiresepi die de Organisatie de laatste vier jaar heeft geleid. Als blijk van dank en waardering voor de vooruitgang die de vereniging tijdens zijn mandaat op tal van vlakken heeft geboekt, hebben de leden van de IOE de heer Kiresepi de titel van erevoorzitter toegekend. Zijn opdracht was de modernisering van de communicatie van de IOE in goede banen te leiden, onder meer door de creatie van een nieuw logo, en de activiteiten rond de honderdste verjaardag van de IOE aan te sturen. Verder heeft hij de IOE gegidst bij haar aanpak van COVID-19 en bij de ondersteuningsinitiatieven van de Organisatie, nu de pandemie de continuïteit en de levensvatbaarheid van veel bedrijfsactiviteiten op de helling zet.

Renate Hornung-Draus werd tot ondervoorzitter van de IOE verkozen bij de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Zij is de eerste vrouw die deze functie bekleedt. Mevrouw Hornung-Draus (BDA, Duitsland) zetelde jarenlang in de Raad van bestuur van het Internationaal Arbeidsbureau en oefende het mandaat van ondervoorzitter van de IOE uit voor Europa. Zo trad zij op als woordvoerder van de werkgevers bij de besprekingen rond de eeuwfeestverklaring van de IAO. Mevrouw Hornung-Draus volgt de heer Mthunzi Mdwaba op, die deze functie de laatste vier jaar uitoefende. De leden van de IOE brachten hulde aan de heer Mdwaba, die zich onvermoeibaar heeft ingezet, opdat de IAO meer rekening zou houden met de noden van de achterban en zich zou aanpassen aan de historische uitdagingen van de hedendaagse arbeidswereld.

VBO – Het VBO staat volledig achter de gemaakte keuzes. De IOE heeft de laatste jaren grote stappen gezet om duurzaam en productief ondernemen breed op de internationale agenda te zetten. Het nieuwe leiderschap is uitstekend beslagen en omringd door een keur aan IOE-medewerkers en experten van de nationale lid-federaties om de sociaal-economische agenda van het bedrijfsleven realiteit te maken. We wensen het nieuwe team veel succes en blijven hen alle steun bieden.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.