Ontmoeting ‘Diplomaten-Ondernemers’

Op 8 september organiseerden de werkgeversorganisaties VBO, BECI, UWE en VOKA in het Egmontpaleis hun jaarlijkse netwerkevenement ‘Ontmoeting ‘Diplomaten-Ondernemers’’. Het was een groot genoegen om dat evenement voor het eerst sinds 2019 opnieuw te kunnen laten doorgaan. 

In het bijzijn van de kersverse minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, hadden ondernemers de kans om over nieuwe markten en opportuniteiten te spreken met de aanwezige ambassadeurs en te informeren naar het handelsklimaat in andere werelddelen. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de ‘Diplomatieke dagen’, de jaarlijkse bijeenkomst van de Belgische diplomatieke en consulaire vertegenwoordigingen in het buitenland. 

De sessie werd geopend door Jean Eylenbosch, vicevoorzitter van het VBO. Hij besprak een reeks actuele thema’s – zoals de oorlog in Oekraïne, de economische sancties, het nut van een ambitieus en modern EU-handelsbeleid – die een invloed hebben op Belgische ondernemers actief op het wereldtoneel. Daarna volgde een paneldebat tussen Hans Casier, CEO van INEOS Phenol & INEOS Nitriles en voorzitter van essenscia, Catherine Bodson, Managing Partner & Founder van Pipaillon en René Branders, CEO van FIB Belgium en voorzitter van Agoria. Zij deelden hun ervaringen over internationaal ondernemen in tijden van crisis.

Foto's ©Triptyque

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.