VBO-/ICC-seminar over de economische sancties - 7e editie

Het VBO en ICC België organiseerden de 7e editie van hun gezamenlijke seminar over de internationale actualiteit inzake economische sancties en maatregelen ten aanzien van technologieën voor tweeërlei gebruik.


Olivier Joris, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
29 juni 2022

De sessie werd ook gesteund door Agoria, essenscia en Febelfin. Het VBO benadrukte de noodzaak van duidelijkheid en rechtszekerheid op dat gebied, zodat onze ondernemingen de risico's van internationale handelstransacties correct kunnen inschatten. Gespecialiseerde advocaten (kabinetten AKIN GUMP - Washington en LOYENS & LOEFF - Brussel) vergeleken vervolgens de benaderingen van de VS en de EU, en gaven daarna een reeks praktische tips, op basis van concrete hypothetische cases. Het DG Handel van de EC herinnerde nog eens aan de 6 pakketten EU-sancties tegen Rusland en Wit-Rusland en ging vervolgens in op enkele van de belangrijkste elementen uit de nieuwe EU-verordening inzake goederen voor tweeërlei gebruik. Ten slotte spraken vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven over hun ervaringen in de praktijk.

Foto ©Shutterstock

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.