KBO-gegevens zelf beheren 24/7 via myenterprise

De Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) lanceert een nieuwe myenterprise tool. De KBO is een elektronische databank die door de FOD Economie wordt beheerd en een heleboel informatie over ondernemingen bijeenbrengt, bijvoorbeeld de contactgegevens, activiteiten, vestigingseenheden, enz.


Erik Peetermans, COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING
04 juli 2017

De KBO vormt, zoals de naam indiceert, eveneens het kruispunt met andere elektronische databanken, bijvoorbeeld bij de RSZ voor de sociale toestand, maar ook de Balanscentrale van de Nationale Bank voor wat betreft de jaarrekening.

Een deel van deze ondernemingsinformatie van de KBO kan u voortaan zelf beheren, 24/7 van achter uw computer of smartphone. De FOD Economie lanceerde daartoe recent de myenterprise tool. Via een beveiligde login (via eID of token) kan u voortaan ook bepaalde priv√©gegevens van uw onderneming, zoals bijvoorbeeld contactgegevens, bankrekeningen, volmachten van de onderneming, adres, benaming, activiteiten, zelf aanpassen. Voor ondernemingen is het belangrijk dat de gegevens correct en up-to-date zijn. Een groot deel van de KBO-gegevens zijn immers publiek en worden gebruikt door overheidsdiensten, maar evengoed door klanten of leveranciers. 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.