Tien politieke kopstukken op VBO-debat ‘Less is More’

Less Is More. Met dat thema trekt het VBO naar de beleidsmakers in de aanloop naar de verkiezingen. Iedereen wil altijd meer. Maar soms is minder beter. Veel beter zelfs. Minder openstaande vacatures bijvoorbeeld. Minder lasten op arbeid, minder files, minder administratie, minder stakingen, minder zinloze overheidsuitgaven, minder regels die tewerkstelling remmen …

 

09 januari 2019

Ondanks de recente inspanningen blijft ons land met een aantal handicaps kampen in vergelijking met de buurlanden. Denk aan de hoge loonkosten en de belastingdruk op ondernemers, de complexiteit van de wetgeving en het (over)gewicht van de administratieve lasten, het gebrek aan een gemeenschappelijke visie tussen het federale niveau en de deelstaten, … Daarom roept het VBO de (toekomstige) beleidsmakers op om ambitieus te zijn en op een gecoördineerde manier werk te maken van 12 werken die het als stem van de Belgische bedrijfswereld bundelde in zijn memorandum

Volgen de politici onze visie? Hoe kijken ze tegen die 12 werken aan? Het VBO stelt ze de vraag tijdens zijn Verkiezingsforum op maandag 4 februari 2019. Tien politieke kopstukken gaan met het VBO in debat: Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), Olivier Chastel (MR), John Crombez (sp.a), Bart De Wever (N-VA), Elio Di Rupo (PS), Didier Gosuin (DéFI), Benoît Lutgen (cdH), Jean-Marc Nollet (Ecolo) en Gwendolyn Rutten (Open Vld). De discussie wordt in goede banen geleid door Indra Dewitte (Het Belang van Limburg), Ivan De Vadder (VRT), Béatrice Delvaux (Le Soir), Christophe Deborsu (RTL) en Pieter Timmermans (VBO). 

Laten de dames en heren politici in hun kaarten kijken? Kom zelf luisteren en laat uw stem horen in ons Politiek Café. SCHRIJF U HIER IN.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.