Zaventem: de sociale partners trekken aan de alarmbel

De Groep van Tien heeft zopas een brief gestuurd aan de Eerste minister om met klem aan te dringen op een oplossing voor de luchthaven van Zaventem.

De sociale partners vrezen dat de nieuwe geluidsnormen een rechtstreekse impact zullen hebben op de werkgelegenheid in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Ze vragen dan ook aan de federale en regionale overheden om zo spoedig mogelijk rond de tafel te zitten voor een alomvattende, duurzame oplossing.

In zijn brief herinnert de Groep van Tien aan het belang van Zaventem als economische pool en bron van heel wat werkgelegenheid. De luchthaven, die al sterk geleden heeft onder de aanslagen van 22 maart, kan zich geen onzekerheid veroorloven. De Groep van Tien hoopt dat de verschillende regeringen van ons land gepaste ‘sense of urgency’ tonen en spoedig overleg zullen plegen om alle betrokken partijen gerust te stellen en voor de nodige opheldering te zorgen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.