KB loonnorm ondertekend: “Cruciaal onderdeel IPA krijgt nu wettelijke basis!”

Minister van Werk Kris Peeters heeft aangegeven dat het koninklijk besluit inzake het vastleggen van de loonnorm zopas werd ondertekend en snel zal worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maximale marge voor loonkostverhogingen wordt vastgelegd op 1,1%. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) reageert tevreden: “Een cruciaal onderdeel van het ontwerp van interprofessioneel akkoord krijgt zo een wettelijke en rechtszekere basis waarbinnen afspraken kunnen worden gemaakt. Het is nu aan onze sectoren en ondernemingen om te bepalen in welke mate de lonen effectief kunnen stijgen, met een maximum van 1,1%,” aldus Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
15 april 2019

Cruciaal voor het VBO is dat zowel de koopkracht van de werknemers als de competitiviteit van onze ondernemingen verder worden versterkt. Dat laatste is, ondanks de inspanningen van de voorbije jaren, immers nog altijd nodig. De absolute loonkostenhandicap ten opzichte van Nederland, Frankrijk en Duitsland bedroeg in 2018 immers nog steeds 11,7 procent.

De bevoegde minister roept op om de verschillende cao’s snel te ondertekenen in de Nationale Arbeidsraad (NAR). Het VBO ondersteunt die oproep, die conform is met de gemaakte afspraken onder de sociale partners. “Afspraken zijn afspraken. Niets staat een ondertekening van de cao’s in de Nationale Arbeidsraad nog in de weg,” besluit Pieter Timmermans.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.