ONBEGRIJPELIJK + ONVERANTWOORDELIJK

De verklaringen van de vakbonden om het IPA-overleg te verlaten, omdat de reële loonmarge (bovenop 2,8% loonsverhoging via index) te laag zou zijn, is een slag in het gezicht van de ondernemers die dezer dagen vechten voor het overleven van hun bedrijf en voor het behoud van de jobs van hun medewerkers. In de grootste economische crisis ooit (-7% BBP!) is deze vakbondshouding onbegrijpelijk en onverantwoordelijk.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
19 januari 2021

De onderhandelingstafel al verlaten nog vooraleer het inhoudelijk gesprek over het loondebat effectief begonnen is, is een complete miskenning van het Belgisch sociaaloverlegmodel.

Wij roepen de vakbonden op om alsnog aan tafel te komen omdat in deze moeilijke omstandigheden iedereen verantwoordelijkheid moet opnemen. In deze disruptieve tijden verwachten ondernemers, werknemers, werkzoekenden, jongeren, gepensioneerden … immers dat de Groep van 10 voor stabiliteit zorgt en dus problemen oplost via dialoog.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.