3 VBO-coureurs fietsen voor het goede doel

Voorbije zaterdag, 14 september, stonden met Olivier Joris (competentiecentrum Europa & Internationaal), Edward Roosens (competentiecentrum Economie & Conjunctuur) en Lieven Bes (vertaaldienst) drie uit de kluiten gewassen wielrenners aan de start van de Luc Classic in Kessel-Lo, om er de spits af te bijten van wat een sportief najaar belooft te worden voor het VBO, met ook de Run to Tokyo en de Athora Bruges wandelmarathon op het programma.

Waarom de Luc Classic? De fietstocht, die intussen aan zijn tweede editie toe is, werd in het leven geroepen ter ere van Luc Claes, die op 12 september 2017 overleed aan de gevolgen van jongdementie. Luc was een fietser in hart en nieren, de vrienden van zijn vaste fietsclub ‘De Kapelriders’ vonden het dan ook een mooi eerbetoon om een liefdadigheidsevent op te richten dat zijn naam draagt én helemaal in het teken staat van een van zijn grote liefdes: het stalen ros. De opbrengst gaat volledig naar het Sequoia Fonds, dat het onderzoek naar psychische en cognitieve problemen bij ouderen ondersteunt. Een mooi initiatief, waar het VBO dan ook graag zijn steentje aan bijdraagt.

Fris en monter, met strak gespannen kuiten en een felle najaarszon op de neus trokken onze 3 VBO’ers vanuit Kessel-Lo richting het prachtige Hageland en de glooiende en bosrijke streek op de grens tussen Vlaams- en Waals-Brabant. En de parcoursbouwers, die waren blijkbaar in een begenadigde dag bij het uitstippelen van hun routes. Zowat alle pittige kuitenbijters, schier eindeloze kasseistroken en gravelpaden die je kon vinden in dorpjes met ronkende namen zoals Lovenjoel, Opvelp en Bevekom, passeerden de revue. Onze coureurs lieten het niet aan hun hart komen, en in gestrekte draf werden de verschillende obstakels moeiteloos gerond. Nog geen drieënhalf uur later en bijna 90 km verder tekende de skyline van Leuven zich alweer af aan de horizon, en na een paar kleine omweggetjes in het doolhof genaamd Kessel-Lo en de onvermijdelijke selfie onder de aankomstboog, was het tijd om nog even na te kaarten bij een frisse cola of een glas ‘Saison Geluc’, een biertje speciaal gebrouwen voor de gelegenheid. Sportieve uitdaging volbracht, én een goed doel gesteund. Proficiat aan onze coureurs!

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.