Bart De Smet wordt volgende voorzitter VBO

Huidig VBO-voorzitter Bernard Gilliot, wiens mandaat in februari 2020 ten einde loopt, heeft Bart De Smet voorgedragen als zijn opvolger als voorzitter van het VBO. De VBO-bestuurders hebben unaniem ingestemd met die voordracht, waardoor Bart De Smet op 13 februari 2020 de voorzittershamer van de interprofessionele werkgeversfederatie van dhr. Gilliot overneemt.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
26 september 2019

Bart De Smet: “Ik dank iedereen, en in het bijzonder de leden van de raad van bestuur, voor het vertrouwen. De komende maanden zal ik mij, samen met huidig voorzitter Bernard Gilliot en CEO Pieter Timmermans, voorbereiden op deze nieuwe en boeiende uitdaging. Tijdens deze studieperiode verkies ik geen verklaringen af te leggen of standpunten in te nemen.”

Bart De Smet is actuaris van opleiding en behaalde eveneens een diploma bedrijfskunde. Hij heeft quasi zijn hele loopbaan in de financiële sector doorgemaakt, en in het bijzonder in de verzekeringssector. Sinds 2009 is hij CEO van Ageas nv, een groep actief in het domein van levensverzekeringen en schadeverzekeringen in Europa en Azië. Zijn niet-aflatende inzet om deze groep, die uit de Fortis-familie is voortgekomen, opnieuw op de rails te zetten na de financiële crisis van 2008 heeft aangetoond dat hij uit het goede hout is gesneden. Dat was ook de lezers van het tijdschrift Trends niet ontgaan toen ze hem tot Manager van het Jaar 2016 verkozen.

Bart De Smet kent het VBO goed en kent ook de wereld van de bedrijfsfederaties door en door. Hij is immers sinds 2017 vicevoorzitter van het VBO en lid van het Strategisch Comité. In de periode 2010-2014 was hij ook voorzitter van Assuralia, de federatie van de verzekeringsbedrijven, die deel uitmaakt van de raad van bestuur van het VBO.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: "Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Bart De Smet, een minzaam man met een doelgerichte en visionaire leiderschapsstijl. Als gewezen Manager van het Jaar met een nationale en internationale trackrecord om u tegen te zeggen, zal hij onze organisatie scherp houden voor de gevolgen van allerlei ontwikkelingen die het socio-economisch en financieel draagvlak van ons land bedreigen. Hij is tevens de geknipte man om de nieuwe visie en strategie die we vanaf 2020 bij het VBO zullen uitrollen, mee uit te dragen. Als dé overkoepelende werkgeversorganisatie voor het gehele land zijn we dan ook trots dat hij voor de volgende periode van drie jaar onze voorzitter wordt."

Via deze link kan u zijn cv terugvinden.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.