‘Business 4.0’ is geen trendy hype, maar businessharde realiteit. Daar bestond niet de minste twijfel over bij de zowat honderd ondernemers, bedrijfsleiders en experten op het gelijknamige high-level event. In een interactief televisieformat (‘live on tape’ door Kanaal Z) gingen ze dieper in op de manier waarop bedrijven anno 2018 hun businessmodel heruitvinden. Bekijk de heruitzendingen vanaf 2/7 tien weken lang op Kanaal Z!

Met welke ‘greenfields’ zijn bedrijfsleiders vandaag bezig? Op welke manier veranderen digitalisering, nieuwe technologie of millennials hun businessmodel? VBO, ING en BDO zochten en vonden Belgische bedrijven die pionieren in een schakel binnen hun waardeketen. 

In de voor de gelegenheid tot televisiestudio omgebouwde Tech.Lounge van technologiefederatie Agoria zoomden we ‘live’ in op de strategie van Solvay, Intuo, BIV Team, imec, NxtPort, Audi Brussels, ENGIE, Sparkcentral en Brussels Airport. Ze toonden en inspireerden dat ook het ‘ondenkbare’ een haalbare kaart is. Kijk alvast naar de samenvattende reportage of de Cocktail op Kanaal Z (zie hieronder). Of geniet nog even na van het gebeuren via onze fotoreportage

Alle getuigenissen zijn bovendien gebundeld in de nieuwe Keynotes-publicatie die het VBO op het event in primeur lanceerde – u kunt de Keynotes ‘Business 4.0’ hier downloaden.

Kanaal Z spitte het thema ‘Business 4.0’ nog verder uit in een tiendelige reeks. Elke reportage neemt een schakel in de businessketen onder de loep.

  1. Wat is Business 4.0?
  2. Business 4.0 in Human Resources
  3. Business 4.0 in R&D
  4. Business 4.0 in Logistics
  5. Business 4.0 in  Production
  6. Business 4.0 in Cybersecurity
  7. Business 4.0 in Legal & Compliance
  8. Business 4.0 in Human Resources
  9. Business 4.0 in Customer Service 
  10. Business 4.0 in Leadership

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.