Confederatie Bouw wordt Embuild

Op donderdag 1 september 2022 is de Confederatie Bouw een nieuw leven begonnen onder de naam Embuild. ‘Em’ staat daarbij voor ‘Empower’ en ‘Embrace’. Voor ‘versterken’ en ‘ondersteunen’ dus. ‘Bouw’ verwees uitsluitend naar ‘de bouw’, maar de sector omvat een veel bredere waaier aan activiteiten en technieken.

Vorig jaar vierde de federatie haar 75-jarige bestaan met een feestelijke roadshow door heel België. In 2022 wil de federatie duidelijk maken dat de bouw veranderd is en innovatiever en duurzamer is dan ooit.

Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder: “Sinds 1946 staan we op de barricaden voor de aannemers en installateurs uit de bouw om hen te helpen en te ondersteunen waar we kunnen. Maar we kijken ook resoluut naar de toekomst, om samen met alle ondernemingen actief in de bouw verder te evolueren. Daarom kiezen we nu voor een nieuwe naam en een nieuw merk: Embuild.”

Het logo van Embuild heeft de vorm van een baksteen vol punten. De punten weerspiegelen de vele nieuwe technologieën en technieken binnen de bouw, maar ook de toenemende digitalisering in de hele sector en, ten slotte, de grote verscheidenheid aan bedrijven en mensen in de sector. De vernieuwde federatie profileert zichzelf als ‘The Belgian Construction Association’, want ze blijft de enige bouwfederatie die in heel België actief is. Ze heeft verreweg het grootste ledenbestand en vertegenwoordigt zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen.

 

Op de vele communicatiedragers van Embuild zal de nieuwe slogan prijken: “Progress. Together.”: “Onze aannemers en installateurs gaan samen vooruit. De bouw is immers de sector bij uitstek waar we samenwerken om een project te realiseren”, besluit Niko Demeester.

Foto ©Lieven Van Assche

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.