Nomineer uw kandidaat voor de nieuwe Belgian Marketing Awards

Het VBO zet samen met andere marketing- en economische sleutelorganisaties zijn schouders onder de lancering van de nieuwe Belgian Marketing Awards. Iedereen kan een bedrijf of marketeer nomineren. De winnaars van de drie awards worden begin december bekendgemaakt op het BAM Marketing Congres.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
27 mei 2020

Samen met vijf business- en marketingorganisaties bundelt het VBO de krachten voor de lancering van de Belgian Marketing Awards. De nieuwe awards vervangen de bestaande ‘Master Marketers’, de ‘Marketer of the Year’ en de ‘Belgian New Brand Award’. 

Doel? Het is de missie van de Belgian Association of Marketing (BAM) de bestaande wereld van de marketing te heroriënteren richting ‘meaningful marketing’ om zo bedrijven aan te zetten meer dan ooit de klant centraal te stellen of de zgn. ‘customer-centric transformatie’ van bedrijven te voeden en te sturen. “Marketeers zijn perfect geplaatst om een belangrijke rol te spelen in de transformatie van een businessmodel dat puur op financiële meerwaarde gebaseerd is, naar een meer evenwichtig model gebaseerd op gedeelde waarde tussen bedrijf, individuele consument en samenleving”, aldus BAM-voorzitter Koen Van Impe.  Een evolutie die naadloos aansluit bij de het nieuwe missionstatement van het VBO

Pieter Timmermans, CEO van het VBO: “Economische belangen en menselijke waarden raken onlosmakelijk verstrengeld. Samen geven ze impulsen aan de verandering. Een sterke economie leidt tot duurzame vooruitgang die op zijn beurt de basis vormt voor meer welvaart voor iedereen. Die circulaire wisselwerking vormt de kern van ons nieuw missionstatement, met als baseline ‘Creating Value for Society’. Het is duidelijk dat onze bedrijven de komende jaren sterk zullen moeten evolueren. Daarbij zullen we alle expertise – zeker ook die van marketeers – kunnen gebruiken.” 

Nomineer uw kandidaat
De awards bekronen bedrijven en personen die marketing ‘meaningful’ inzetten om succesvolle, klantgerichte veranderingen en innovaties te realiseren. Dankzij de coronacrisis is het belang van deze evolutie actueler dan ooit. De deelnemers en de winnaars zullen zo ook anderen inspireren. 

Er worden awards uitgereikt in drie verschillende categorieën:

-          The Belgian Marketing Company of the Year
-          The Young Belgian Company of the Year
-          The Marketing Leader(ship) of the Year 

Iedereen kan een bedrijf of marketeer nomineren via een online aanmeldingsformulier op www.belgianmarketingawards.be. De genomineerden worden vervolgens uitgenodigd om een case in te sturen voor 11 september 2020 en die voor te stellen aan een professionele jury. Begin december worden de eerste winnaars van de Belgian Marketing Awards bekendgemaakt tijdens het BAM Marketing Congres. 

De awards zijn een initiatief van BAM, in samenwerking met een rist economische en marketingorganisaties, zoals het VBO, ACC, BMMA, CUBE en UMA. Dat brede draagvlak versterkt het innoverend karakter van het initiatief.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.