Ontmoeting met de Belgische ambassadeur in China

Op 2 september 2022 had het VBO de eer om de heer Jan Hoogmartens, ambassadeur van België in China, te ontvangen. De heer Hoogmartens gaf een overzicht van de sociaal-economische situatie van het land en belichtte de hoofdlijnen van het Chinese buitenlands beleid.


Sofie Declerck, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL
06 september 2022

De ambassadeur ging vervolgens in dialoog met de leden van twee werkgroepen van het VBO die voor het evenement waren uitgenodigd, namelijk BBE (Belgian Business for Europe) en het Platform International. Tijdens de besprekingen ging Jan Hoogmartens in op de gevolgen van China's nultolerantiebeleid voor COVID-19, alsook op China's houding ten opzichte van Rusland en de oorlog in Oekraïne. De gesprekken gingen ook over de terreinen waarop de EU en China mogelijk nog zouden kunnen samenwerken, zoals de strijd tegen klimaatverandering en de standaardisatie. Ook de staat van de Belgische investeringen in China en de Chinese investeringen in België werden aangekaart. 

Artikel geschreven in samenwerking met Björn Soyer

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.