© Belga Image

René Branders start mandaat als nieuwe voorzitter Verbond van Belgische Ondernemingen

Vandaag, op 30 maart 2023, stelde Pieter Timmermans, CEO van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), René Branders officieel voor aan het grote publiek als de nieuwe voorzitter van de grootste werkgeversfederatie van het land. De nieuwe voorzitter neemt de fakkel over van Bart De Smet, wiens mandaat vandaag ten einde liep. René Branders wordt voor drie jaar voorzitter van het VBO en wordt meteen ook voorzitter van de Groep van Tien, het belangrijkste overlegorgaan van vakbonden en werkgevers.


Alexander Verstappen, COMMUNICATION & EVENTS
29 maart 2023

In zijn introductie gaf Pieter Timmermans meer tekst en uitleg over waarom de VBO-bestuurders unaniem hadden ingestemd met René Branders als nieuwe voorzitter.

De keuze voor René Branders was een voor de hand liggende keuze”, aldus Pieter Timmermans, CEO van het VBO. “Met zijn nationale en internationale trackrecord enerzijds en zijn ervaring in de wereld van technologie en innovatie anderzijds is hij perfect geplaatst om in een snel veranderende maatschappij de toekomstvisie van het VBO voor een sterker België, Horizon België 2030, om te zetten in realiteit. Na een Nederlandstalige voorzitter met een ruime internationale ervaring in de financiële sfeer, komt nu een Franstalige kmo-bedrijfsleider (René Branders is CEO van FIB Belgium) met industriële ervaring aan zet die tevens voorzitter is geweest van Agoria, de grootste bedrijfssector van het land.”

Daarnaast focuste de nieuwe VBO-voorzitter, René Branders, in zijn inauguratiespeech op zijn drie prioriteiten als voorzitter:

  1. Innovatie: “We moeten sneller dan normaal evolueren naar een maatschappij, een economie die competitief, duurzaam en wendbaar is. Innovatie in de meest ruime zin van het woord en over alle grenzen heen vormt daarbij een onmisbare en niet meer weg te denken hefboom.”

  2. Internationalisering: “Het vermogen om innovatief en internationaal te ondernemen binnen een stimulerend economisch klimaat vormen het fundament om de welvaart in ons land in stand te houden, en liefst nog te versterken.”

  3. Visie-akkoorden: “Als voorzitter van de Groep van Tien wil ik investeren in akkoorden die de sociale partners autonoom afsluiten en die breed gedragen worden. Ik wil akkoorden vermijden die zich laten gijzelen door een lang vervlogen maatschappijmodel of de waan van de dag.”

Tot slot was er ook nog een oproep van de voorzitter naar alle stakeholders binnen de Belgische politiek.

Om van ons land opnieuw een van de Europese kampioenen te maken, hebben we alle stakeholders van de nv België nodig. Ik wil vandaag dan ook graag een oproep lanceren om de krachten te bundelen. Alleen zo kunnen we met z’n allen de sprong wagen, van het peloton naar de kopgroep”, aldus René Branders, voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.