René Branders wordt volgende VBO-voorzitter

Huidig voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen Bart De Smet, wiens mandaat op 30 maart 2023 ten einde loopt, heeft René Branders voorgedragen als zijn opvolger als voorzitter van het VBO. De VBO-bestuurders hebben unaniem ingestemd met deze voordracht, waardoor René Branders vanaf april 2023 de voorzittershamer van de interprofessionele werkgeversorganisatie overneemt.


Pers, COMMUNICATION & EVENTS
27 oktober 2022

René Branders: “Ik dank iedereen, en in het bijzonder huidig voorzitter Bart De Smet en de leden van de Raad van bestuur, voor het vertrouwen. De komende maanden zal ik mij, samen met huidig voorzitter Bart De Smet en CEO Pieter Timmermans, voorbereiden op deze nieuwe en boeiende uitdaging. Tijdens die studieperiode zal ik dan ook geen verklaringen afleggen noch standpunten innemen.”

René Branders staat aan het hoofd van het familiale bedrijf FIB Belgium (voorheen Le Four Industriel Belge) dat in 1936 werd opgericht. Vanuit die familiale kmo heeft hij een zeer rijke loopbaan uitgebouwd in een wereld van voortdurende innovatie en internationalisering. Hij bouwde FIB uit tot een onderneming die in meer dan 60 landen aanwezig is. De dynamische en groeigeoriënteerde ondernemer bleef niet onopgemerkt. Hij werd dan ook aangezocht om verschillende mandaten op te nemen.

René Branders kent het VBO goed en kent ook de wereld van de bedrijfsfederaties door en door. Hij is momenteel voorzitter van een van de belangrijkste bedrijfsfederaties van het land, de technologiefederatie Agoria. Sinds 2019 is hij eveneens lid van het Strategisch comité van het VBO. Daarnaast is hij sedert 2016 ook voorzitter van de Federatie van de Belgische Kamers van Koophandel.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: "Ik kijk uit naar de samenwerking met René Branders. Met zijn nationale en internationale trackrecord enerzijds en zijn ervaring in de wereld van technologie en innovatie anderzijds zal hij onze organisatie scherp houden voor de gevolgen van de ontwikkelingen die ons economisch draagvlak bedreigen. Als belangrijkste overkoepelende werkgeversorganisatie van het land zijn we dan ook trots dat hij vanaf april 2023 voor een periode van drie jaar onze voorzitter wordt."

U vindt de CV van René Branders hier.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.