Run to Tokyo: Belgische bedrijven zetten het op een loopje voor Team Belgium

Afgelopen zondag tekenden een duizendtal sportfanaten present voor de Run to Tokyo, een marathon-aflossingsloop georganiseerd door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Plaats van het gebeuren? De renbaan van Bosvoorde.

In een gezellige en bruisende sfeer moesten de vijf lopers van de 200 aanwezige teams, waaronder maar liefst 3 van het VBO, in estafette de afstand van een marathon afleggen (42,195 km). Voor de gelegenheid was ook een select kransje Belgische ex-olympiërs van de partij: Kim Gevaert, Roger Ilegems, Marie-Isabelle Lomba, Dominique Monami, Jean-Michel Saive, om er maar een paar te noemen. Maar ook collega’s, familie, buren … iedereen was welkom om de lopers te komen aanmoedigen en de olympische sfeer op te snuiven.

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: “De Olympische Spelen van Tokio staan nu echt voor de deur. Team Belgium gaat voor topresultaten, en daarvoor moet iedereen de krachten bundelen. Investeren in topsport kan op verschillende manieren. De aanwezigheid van de talrijke teams hier vandaag betekent een belangrijke financiële steun vanuit de bedrijfswereld voor onze olympische atleten.”

Met dit initiatief wilden het BOIC en het VBO de Belgische olympische atleten inderdaad een duwtje in de rug geven. Niet enkel moreel, maar ook financieel. Dankzij deze financiële impuls van de privésector kan het BOIC garanderen dat de Belgische atleten zich in optimale omstandigheden kunnen klaarstomen voor hun wedstrijden. De opbrengst van Run to Tokyo gaat concreet naar de organisatie van multidisciplinaire trainingsstages, de ondersteuning van ploegsporten en samengestelde teams, de organisatie en logistiek van de delegaties, de medische omkadering van de atleten, coaching …

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: “Het VBO en zijn werknemers zijn bijzonder fier om partner te mogen zijn van een event van dit kaliber. We willen er immers alles aan doen om onze Belgische atleten te ondersteunen en ze te helpen op het top van hun kunnen te presteren in Tokio. Voor de VBO’ers was het meteen ook de perfecte gelegenheid om samen een onvergetelijk teammoment te beleven. En uiteraard ben ik ook bijzonder trots op alle VBO-leden die erbij waren op deze prachtige dag.”

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.