Strategisch comité VBO te gast in nieuw hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis

Op 13 september vond de maandelijkse bijeenkomst van het Strategisch comité van het VBO plaats op het nieuwe hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis in het centrum van Brussel.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
15 september 2022

Tijdens die bijeenkomst nam de heer Max Jadot, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van BNP Paribas, het woord over de sterke en verstrekkende impact van de nieuwe ESG-regelgeving op bedrijven én op de verhouding tussen de bedrijven en de financiële instellingen. De heer Jadot maakte tevens de rol van bank duidelijk als partner in de begeleiding van bedrijven in deze cruciale transitie naar een meer duurzame aanpak.

Na afloop van de plenaire vergadering volgde een rondleiding door de nieuwe hoofdzetel van de bank op de Warandeberg, een als volledig passief gecertifieerd gebouw in het hart van Brussel. Voor zowel afvalrecyclage, energiebeheer als het behoud van ons erfgoed geldt dat nieuwe gebouw als vooruitstrevend voorbeeld. Het energieverbruik in het nieuwe gebouw ligt naar verluidt zeven keer lager dan in het vroegere hoofdkantoor op dezelfde plaats.


 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.