UGent-studenten voor één dag in de schoenen van VBO-medewerkers

De Universiteit Gent organiseerde in samenwerking met het VBO enkele observatiedagen. Daarin konden studenten van de tweede bachelor Politieke Wetenschappen voor één dag in de schoenen staan van de VBO-medewerkers. De UGent wil op die manier haar studenten een eerste waardevolle ervaring met het arbeidsveld aanbieden. De studenten konden op het VBO alvast proeven van de boeiende politieke dossiers die we dagelijks opvolgen.


Tine Debaes , COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING Sofie Declerck, COMPETENTIECENTRUM EUROPA & INTERNATIONAAL Stephan Vandermolen, COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE Ineke De Bisschop, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
14 december 2022

Het VBO mocht vijf studenten verwelkomen voor een observatiedag, elk in een verschillend competentiecentrum. Twee van de studenten hadden een strategische dag uitgekozen en konden deelnemen aan het succesvolle evenement over een sterker België in Europa. Ze hoorden onder andere voorzitter van de Europese Raad Charles Michel en EU-commissaris Didier Reynders, en ook vicepremier Petra De Sutter en onze ambassadeur bij de Europese Unie Wim van de Voorde waren van de partij. Bovendien is 2022 jaar het Europees Jaar van de Jeugd. We waren dan ook des te verheugder dat we enkele studenten inzichten konden bieden in onze samenwerkingsverbanden met Europese partners. 

Elke observatiedag startte met een rondleiding op het VBO en een kennismaking met de verschillende teams die het VBO dagdagelijks draaiende houden (naast de experten ook ons communicatieteam, de vertaaldienst …). Onze CEO Pieter Timmermans en directeur-generaal Monica De Jonghe namen de tijd om kennis te maken. Het was fijn om de oprechte interesse te zien van de studenten die ook voor elke medewerker enkele vragen hadden. Vervolgens kregen de studenten uitleg over enkele dossiers die we opvolgen of een konden ze een vergadering meevolgen. Een van de studenten vroeg na afloop zelfs of een studentenjob of stage mogelijk was. Wie weet dus voor enkele studenten de start van een VBO-carrière? We verwelkomen hen alvast met open armen. 

🎙 "Ik vond het zeer leerrijk en interessant om te zien hoe het VBO in elkaar zit. Ook vond ik het fijn dat Monica De Jonghe en Pieter Timmermans de tijd namen om mij welkom te heten en om een woordje uitleg te geven."

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.