Universitair toptalent beter en sneller inzetbaar op de werkvloer

Omdat talent van groot belang is voor het concurrentievermogen en de innovatiecapaciteit van bedrijven en organisaties, brengen de 5 Vlaamse universiteiten u graag in contact met het hoogopgeleide - lokaal en international - talent dat zich binnen hun muren bevindt. 


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
04 juni 2021

De universiteiten bieden u de mogelijkheid om (gratis) uw vacatures voor PhD kandidaten en postdocs, graduates met werkervaring geaffilieerd aan UGent, KU Leuven, VUB, UAntwerpen en UHasselt, te posten op een speciaal daarvoor ontworpen jobplatform op JobTeaser. Ook al heeft u op dit moment geen openstaande vacatures, aarzel dan niet om een bedrijfsprofiel aan te maken en aldus uw bedrijf op de radar van de doelgroep te zetten. In de loop van de volgende weken brengen de universiteiten hun PhD kandidaten en postdocs naar het platform.

Maar de universiteiten willen verder gaan dan het jobplatform. Ze willen bouwen aan een duurzame relatie met de bedrijfswereld. Daarom willen ze de noden en wensen van bedrijven met betrekking tot toptalent beter begrijpen, en vernemen ze graag hoe ze hun PhD kandidaten en postdocs beter en sneller inzetbaar kunnen maken op de werkvloer. Via de bijgaande enquête kunt u hen op de hoogte brengen van de talent-gerelateerde topics waarover u met hen in debat zou wensen te gaan, en waarbij de universiteiten door samenwerking een verschil kunnen maken. De enquête peilt ook naar uw bereidheid om deel te nemen (van vrijblijvend en occasioneel tot sterk geëngageerd) aan de meetings van een Stakeholder Engagement Panel (SEP) waarin de door u geïdentificeerde thema’s zullen worden opgenomen. Het invullen van de enquête vergt slechts enkele minuten van uw tijd.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.