VBO FEB kleurt Blue Monday mee ‘Pink’

Op 16 januari 2023 maakt Pink Ribbon van ‘Blue Monday’ een ‘Pink Monday’. De derde maandag van januari wordt vaak de meest deprimerende dag van het jaar genoemd. Daarom werd die dag omgedoopt tot Blue Monday. Pink Ribbon neemt het initiatief om die dag in 2023 roze te kleuren in het teken van preventie, (vroegtijdige) opsporing van borstkanker en steun aan (ex-)patiënten.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
10 januari 2023

Borstkanker treft vandaag 1 op de 9 Belgische vrouwen. En de ziekte treft ook mannen. Bovendien worden ook de familie, vrienden en collega’s van de patiënt geraakt. Dat betekent dat binnen zowat elk bedrijf in ons land één of meerdere collega’s vroeg of laat in aanraking komen met borstkanker. Daarom steunen wij als overkoepelende werkgeversorganisatie de actie van Pink Ribbon en willen wij ook helpen om borstkanker bespreekbaarder te maken op de werkvloer.

Tijdens Pink Monday krijgen alle collega’s op de werkvloer de kans om iedereen te informeren over de drie pijlers van Pink Ribbon: meer bewegen op het werk, de 9 alarmsignalen van borstkanker en een betere terugkeer naar het werk voor een getroffen collega. Door van de meest deprimerende dag een dag van hoop te maken, wil de campagne alle door borstkanker getroffen patiënten laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Door iedereen te vragen een roze toets te dragen op 16 januari wil de campagne (ex-)borstkankerpatiënten ook fysiek een hart onder de riem steken. Bij een terugkomst maken informatie, duidelijke afspraken en heldere communicatie een wereld van verschil. Het is dan ook belangrijk om er te zijn voor elkaar.

Zelf aan de slag

Borstkanker treft 1 op de 9 Belgische vrouwen. Dat impliceert dus dat ook één of meerdere van de collega’s of werknemers er vroeg of laat mee wordt geconfronteerd. Als bedrijf ben je daar dan best op voorbereid. Informeer uw collega’s en spoor hen aan om zich regelmatig te laten onderzoeken. Zet alvast een eerste stap door op 16 januari ook binnen uw bedrijf of organisatie te sensibiliseren voor de risico’s van borstkanker door een Pink Monday te organiseren.

Op www.pinkmonday.be vindt u alle informatie over hoe u als bedrijf kunt inschrijven. Pink Ribbon stelt op haar website tal van handige tools beschikbaar waarmee u onmiddellijk aan de slag kunt. Samen maken we (borst)kanker bespreekbaar op de werkvloer.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.