VBO neemt afscheid van Fa Quix, CEO van Fedustria

Op 20 april zwaaide de raad van bestuur van het VBO na meer dan 20 jaar Fa Quix uit. Die gelegenheid wilde het VBO niet zomaar laten voorbijgaan en dus organiseerde het na afloop van de gebruikelijke vergadering een receptie om hem te bedanken voor zijn waardevolle en niet-aflatende inzet doorheen de jaren.

Na 42 jaar, waarvan 26 jaar als algemeen directeur van Fedustria, zet Fa Quix begin mei 2023 een punt achter zijn professionele loopbaan. Gedurende zijn hele carrière was hij een trouwe verdediger van de belangen van de Belgische textiel-, hout- en meubelbedrijven in ons land en fungeerde hij ook als hun woordvoerder in het buitenland.

Sinds 1 november 2022 werkt Karla Basselier, die Fa Quix opvolgt, nauw met hem samen om zich de  dossiers eigen te maken en alle nodige contacten te leggen, zowel met de aangesloten bedrijven als met andere belangrijke stakeholders.

Karla Basselier (41) heeft doorheen haar carrière verschillende functies bekleed, zowel in de privé- als in de openbare sector. Na een carrière bij Buitenlandse Zaken werkte ze bijna tien jaar als Chief External and Public Affairs Officer voor de federatie van de diamantsector AWDC. Ze legde zich daarbij toe op innovatie, ethisch ondernemerschap en duurzaamheid. Tot voor kort was ze stafchef algemeen beleid van vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne.

Het VBO wenst Fa Quix een fijn en verrijkend pensioen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.