© AP Hogeschool

Video Experience Day: laat uw bedrijfsvideo nomineren!

U bent trots op uw bedrijfsvideo? Laat u nomineren in een van de 10 categorieën van de toonaangevende Video Experience Day. Op 6 juni bekronen bedrijfsleiders, communicatie-experten en marketeers ’s lands beste corporate video’s in Kinepolis Brussel. Jaarlijks dingen tientallen bedrijven en organisaties naar de begeerde ‘Video Oscars’. Inzenden kan tot uiterlijk 15 maart.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
28 februari 2023

Anno 2023 is de Video Experience Day nog altijd het enige corporate videofestival in ons land. De professionele organisatie is in handen van de studenten van de AP Hogeschool Antwerpen en Kanaal Z/Canal Z. In samenwerking met Kinepolis Brussel, Cercle de Wallonie, EMG en VBO FEB maken de communicatiestudenten van de awards hét audiovisuele event voor het Belgische bedrijfsleven. Video is vandaag meer dan ooit een van de meest effectieve communicatiemiddelen om uw bedrijfsdoelstellingen uit te dragen. De Video Experience Day zet de meerwaarde van video binnen de communicatiemix van bedrijven in de kijker door jaarlijks in diverse categorieën de beste corporate video’s te bekronen.

Fier? Ding mee naar een award! 

Vorig jaar dongen tientallen organisaties en bedrijven met ruim 250 producties naar de begeerde awards. Ook voor de editie 2023 lopen de inzendingen in alle 10 categorieën (HR, Informational & Explainer Video, Product/Service, Corporate Image Profit, Corporate Image Non-Profit, City- & Regional Marketing, Sensibilisation, (Digital) Event, Sustainability, Animation) vlot binnen.  Doordat veel bedrijven vandaag geconfronteerd worden met de ‘war on talent’ en met de uitdaging om duurzaam te ondernemen, geven de organisatoren dit jaar speciale aandacht aan video’s binnen de thema’s ‘Employer Branding’ en ‘Sustainability’.

Nominatie?

Natuurlijk bent u fier op uw videoproduct. Waarom dan niet voor een nominatie gaan? Dat kan nog tot uiterlijk 15 maart. Daarna worden alle producties beoordeeld door een professionele jury onder leiding van prof. dr. Karolien Poels (Communicatiewetenschappen Universiteit Antwerpen) en prof. dr. Jean-François Raskin (Algemeen beheerder Institut des Hautes Études des Communications Sociales (IHECS)). Het slotevenement op 6 juni biedt bedrijven de unieke kans om hun corporate video’s op groot scherm te tonen in Kinepolis Brussel.

En de winnaars? 

Naast een waardevolle award wacht de winnaars een uitzendcheque ter waarde van 4.200 euro voor zendtijd bij Kanaal Z/Canal Z en nationale aandacht tijdens het event en achteraf in de cocktailreportage op de zender. Een greep uit de winnaars in 2022: SD Worx (Event - aftermovie personeelsfeest), The Brew Society (Corporate Image (profit)), Westtoer – Toerisme Westhoek (City- en Regionale Marketing), NMBS/SNCB (diversiteit en inclusie - Corporate Social Responsibility),

Rondpunt vzw Lotte (Sensibilisering), EUCPN ‘Domestic violence’ (Animatie), POP Solutions (Product & Service), Europees Parlement ‘What to do in case of a major security and safety incident?’ (Learning), Lydian ‘20 years Lydian, 20 years of people’ (Employer Branding).

Straks winnaar?

Het inzenden van videoproducties voor deelname aan de Awards kan tot woensdag 15 maart 2023. Alle info over de inschrijvingsprocedure, het reglement, het festivalprogramma en het webinar vindt u op www.videoexperienceday.be.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.