VIP-lunch met Ronald J. Gidwitz, ambassadeur van de Verenigde Staten in België

Het VBO had op maandag 24 september 2018 het genoegen om Ambassadeur van de Verenigde Staten Ronald J. Gidwitz te ontvangen. Voorzitter Bernard Gilliot en gedelegeerd bestuurder van het VBO Pieter Timmermans grepen die gelegenheid aan om te herinneren aan de belangrijke economische en handelsrelaties tussen de twee landen. Ze vermeldden ook de bezorgdheid van de Belgische ondernemingen over de heropleving van het protectionisme en de internationale handelsspanningen.

26 september 2018

Heel wat Belgische ondernemers onderhouden dagelijks nauwe contacten met hun Amerikaanse collega’s. De ontmoeting van maandag was dus de uitgelezen kans om dieper in te gaan op thema’s zoals de handelsrelaties tussen België (en de Europese Unie) en de Verenigde Staten, de aantrekkelijkheid van België voor Amerikaanse investeringen, kansen en drempels om onze handelsrelaties te versterken … Na een inleiding van Pieter Timmermans en een korte speech van de ambassadeur zelf, konden zo’n 70 uitgenodigde CEO’s vragen stellen en van gedachten wisselen over verschillende thema’s.

“De Europese Unie en de Verenigde Staten moeten samenwerken om de wereldstandaarden van morgen op te stellen, in het bijzonder wat nieuwe technologie betreft. Dat is niet alleen economisch zinvol, het is ook een geopolitieke noodzaak in de geglobaliseerde wereld van vandaag. China en de andere opkomende economieën zullen niet wachten op Europa – of op Amerika – om de wereldhandelsrelaties te proberen kneden volgens hun eigen normen en regels”, aldus Pieter Timmermans tijdens zijn toespraak.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.