‘When Business meets Art’: tentoonstelling van Thierry Dubrunfaut in Bergen

Voor zijn 125ste verjaardag, die werd gevierd in februari 2020, had het VBO ervoor gekozen de ongelofelijke diversiteit en het esthetisch potentieel van de Belgische ondernemingswereld in de kijker te zetten met een tentoonstelling. Daarvoor deed het een beroep op Thierry Dubrunfaut, een buitengewoon fotograaf die de Belgische bedrijfswereld vanuit een uniek perspectief bekijkt. De tentoonstelling werd vorig jaar feestelijk geopend in Bozar in hartje Brussel. Vanaf zaterdag 24 april tot 11 september is de expo ook te bezoeken in Bergen.


Pauline Bertrand, COMMUNICATION & EVENTS
21 april 2021

De foto’s uit ‘When Business meets Art’ zijn nu eens vernuftig opgebouwd uit verschillende lagen, dan weer niet. Het gaat om beelden die hun oorsprong vinden in industriële, architecturale en commerciële parels in kleine en grote ondernemingen.

De lens van Thierry Dubrunfaut neemt ons mee op reis. Met het realisme van de productiesites of de gebouwen als uitgangspunt, doet ze een beroep op onze verbeelding om ons naar surrealistische scènes te voeren. Als bij toverslag toont de schoonheid van onze wereld zich anders, ongewoon, nog verrassender ... De zuivere lijnen, de rondingen en de kleuren inspireren hem als poëzie, een beeldrijke lofzang op de technologische pracht van ons tijdperk.

Kunstenaars en ondernemers hebben elkaar nodig. Kunstenaars zoeken mecenassen, klanten, partners. En ondernemingen staan bol van cultuur en kunst, soms zelfs zonder het te beseffen. Cultuur en kunst werken voor hen vaak inspirerend, stimuleren hen om zichzelf te overstijgen, om zich in vraag te stellen of zijn, prozaïscher gezien, onderdeel van hun marketing of imagovorming. Het is exact die diversiteit die mooi naar boven komt in de tentoonstelling. Ondernemingen maken deel uit van onze samenleving. Hun imago, de manier waarop ze worden afgebeeld, ontspruit uit onze gezamenlijke creatieve wereld.

Meer informatie:

BERGEN |20.04.2021 – 11.09.2021

Ateliers des FUCaM (UCL Mons)
Rue des Sœurs noires 2
Mons 

Inschrijving verplicht aan de ingang, groepen van maximum 4 personen – niet meer dan 8 personen op het tentoonstellingstraject.

Maandag – vrijdag: 9.00 – 18.00 u.
Zaterdag: 14.00 – 18.00 u.

www.businessmeets.art

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.