Cyberveiligheid: updates en back-ups

Zoals elk jaar organiseren de Cyber Security Coalition en het Centrum voor Cyberveiligheid België (CCB) in oktober een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Vorig jaar waarschuwden we u voor phishing – dat blijft een prangend probleem! Dit jaar vestigt de campagne uw aandacht op het belang van back-ups van computerbestanden en de installatie van (tijdige) updates.

Anneleen Dammekens, COMPETENTIECENTRUM RECHT & ONDERNEMING
09 oktober 2018

De wereldwijde cyberaanvallen Wannacry en (not)Petya maakten pijnlijk duidelijk dat tot op vandaag nog heel wat ondernemingen en organisaties hun computersystemen niet tijdig updaten. Deze cybervirussen konden immers alleen computers infecteren zonder de laatste updates. Updates zijn dus cruciaal om beschermd te zijn tegen meest recente technieken van cybercriminelen.

Een betrouwbare back-up is op zijn beurt cruciaal wanneer een computersysteem al onherstelbaar werd aangetast door een cyberaanval. Daarbij is het belangrijk dat de back-up niet gelinkt is aan het computersysteem of –netwerk. Anders loopt u het risico dat de cyberaanval ook de back-up zal aantasten.

Mer info over het belang van back-ups en updates? Surf dan naar https://campagne.safeonweb.be/nl/backups-updates

Doe (gratis) mee!

Uw bedrijf wil zijn medewerkers bewustmaken van het belang van een goede digitale gezondheid? Gebruik dan het campagnemateriaal van de Cyber Security Coalition en het CCB. Alle materiaal kunt u gratis downloaden op de website van safeonweb.be.

VBO – Het VBO is een actief lid van de Cyber Security Coalition en staat meer dan honderd procent achter de campagne. Alle bedrijven, groot, middelgroot en klein, moeten zich bewust zijn van het belang van back-ups en tijdige updates en van een goede cyberhygiëne in het algemeen. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om de medewerkers hierover te sensibiliseren, zelfs al zijn ze niet zelf verantwoordelijk voor de back-ups en updates van hun computers.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.