COVID-19: Wat onderneemt Confederatie Bouw?

19 maart 2020, twee op drie bouwbedrijven in België worden sterk gehinderd door de coronacrisis en de maatregelen die de overheid neemt. Dat blijkt uit een gezamenlijke enquête van de Confederatie Bouw en de Vlaamse Confederatie Bouw, de Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad en de Waalse Confederatie Bouw. 820 bouwbedrijven deden mee aan het onderzoek.

 

Om te kunnen werken in de bouw moet het werk op kantoor en op de werf zo worden georganiseerd dat de regels rond ‘social distancing’ worden gerespecteerd, dus ook het vervoer van en naar de werf. Slechts 15% van de bouwbedrijven kan de activiteiten als gevolg van die regels volledig verderzetten. 

Erger nog is het gesteld met de toegang tot bouwmaterialen. Slechts 8% van de bouwbedrijven geeft aan over nog voldoende materialen te beschikken om verder te kunnen werken. De Confederatie Bouw wil paal en perk stellen aan dit gebrek door afspraken te maken met de beroepsfederaties van de handelaars in bouwmaterialen. 

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Het is aan elke bouwonderneming om te beslissen of zij aan de slag kan blijven, al dan niet gedeeltelijk, dan wel ze de zaken even stillegt. Ook al is het duidelijk dat het voor bedrijven in onze sector steeds moeilijker werken wordt als gevolg van het coronavirus en de genomen maatregelen.” 

Meer details over het onderzoek leest u in het persbericht van de Confederatie Bouw

Informatie over de steunmaatregelen voor de bouwsector vindt u op: https://cms.confederatiebouw.be/Corona

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.