COVID-19: Wat onderneemt de financiële sector (Febelfin)? – Ook in 2021 verlenging van betalingsuitstel

Eind vorige week werd er een akkoord bereikt tussen de banksector (Febelfin) en de minister van Financiën Vincent Van Peteghem i.v.m. de verlenging van het zogenaamde Bazooka-bankenplan. Die verlenging houdt bovendien een aantal versoepelingen in waardoor de banken ook in 2021 verder betalingsuitstel aan particulieren en bedrijven kunnen verlenen.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
17 december 2020

De sector heeft beslist om ook in 2021 haar engagement verder te zetten en maximale ondersteuning te bieden aan particulieren en bedrijven. De maatregelen die worden genomen om levensvatbare ondernemingen door de crisis te loodsen, berusten bovendien opnieuw op twee pijlers. Voor kmo’s is het zo dat de tweede staatsgarantieregeling wordt verlengd tot eind juni 2021 en zal worden uitgebreid voor kredieten met een langere looptijd, met name tot 5 jaar. Bovendien krijgen ondernemingen opnieuw de mogelijkheid om betalingsuitstel van kapitaal aan te vragen voor hun ondernemingskrediet. Het betalingsuitstel kan worden aangevraagd voor maandaflossingen/vervaldagen in januari, februari en maart 2021, en kan lopen tot uiterlijk 31 maart 2021. Banken raden ondernemingen aan om nu reeds in gesprek met hen te gaan, zodat op die manier naar een meer structurele oplossing op maat gezocht kan worden.

> Meer info op de website van Febelfin.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.