Hydroalcoholische handgels en ontsmettingsmiddelen – Lijst van leveranciers (COVID-19)

Alcohols en gels om de handen grondig te desinfecteren en ontsmettingsmiddelen om werkplekken en ziekenhuiskamers diepgaand te reinigen (PT2 – middelen met virusdodende werking), zijn beide essentieel om het coronavirus klein te krijgen. Vandaar ook dat het ontzettend belangrijk is dat zorginstellingen, bedrijven en veiligheidsdiensten, zoals de politie, over voldoende voorraad blijven beschikken. 


Vanessa Biebel, COMPETENTIECENTRUM SUSTAINABILITY & CIRCULAIRE ECONOMIE
08 april 2020

Dankzij een uitstekende samenwerking tussen regering en industrie kon inmiddels al 1 miljoen liter handgel en 5 miljoen liter ontsmettingsproducten worden geproduceerd. Daardoor is de dreigende schaarste voorlopig afgewend. Daarnaast blijft er een grote vraag naar kwaliteitsvolle producten met een aangetoonde virusdodende werking en gedekt door een ­– in België verplichte – (permanente of tijdelijke) toelating. Het komt er nu op aan werknemers van bedrijven die doorwerken tijdens de COVID-19-crisis, te blijven beschermen.

Hieronder vindt u de link naar twee lijsten van Belgische ondernemingen die u kunnen voorzien van oppervlaktedesinfecteermiddelen en hydroalcoholische handengels. Ze worden verschaft door DETIC, de Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten en verdelers van cosmetica, detergenten, onderhoudsproducten, lijmen en mastieken, biociden en aerosolen. De lijsten wordt verder aangevuld naarmate het aanbod uitbreidt.

> Oppervlaktedesinfecteermiddelen
> Hydroalcoholische handengels

In een gezamenlijk persbericht verwijzen essenscia, de sectorfederatie van de chemische industrie en de life sciences, en Fevia, de federatie van de voedingsindustrie, naar meerdere lijsten met leveranciers van producten. Die tonen aan dat er uitstekend wordt samengewerkt tussen bedrijven uit hun respectievelijke sector en ondernemingen uit andere sectoren. Zo gebruiken onder andere brouwerijen, stokerijen en afvulbedrijven hun alcohol om ontsmettende handgels te (laten) produceren. Chemie- en farmabedrijven wisselen grondstoffen en kennis uit voor aangepaste flacons en verpakkingsmaterialen.

  • Lijst van bedrijven met tijdelijke toelating om handgels en ontsmettingsmiddelen te produceren: klik hier 
  • Lijst van deelnemende stokerijen en afvulbedrijven: klik hier
  • Lijst van deelnemende brouwerijen: klik hier

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.