#sterkerdancorona

Deze week is de campagne #sterkerdancorona van start gegaan. De campagne wil het maatschappelijk engagement van bedrijven demonstreren in de strijd tegen het virus en de nasleep daarvan. Maar de campagne gaat ook breder en richt zich naar alle segmenten van de Belgische bevolking met een positieve, solidaire boodschap die tegenwicht biedt tegen doemdenken en fatalisme nu we in de derde coronagolf beland zijn. Het VBO zet graag mee de schouders onder deze motiverende campagne.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
31 maart 2021

Het initiatief ligt in handen van een aantal bedrijven in nauwe samenwerking met het communicatiebureau BBDO van Fons Van Dyck, maar het opzet is een zo breed mogelijk bereik van bedrijven, klein en groot, actief in alle sectoren en in alle regio’s van ons land.

Met de campagne willen de organisatoren het vertrouwen van de bevolking stimuleren en bedrijven onderling inspireren met concrete getuigenissen en cases die hun weg vinden naar het centrale communicatieplatform: www.sterkerdancorona.be. Het initiatief wordt ondersteund met een brede communicatiecampagne in de media.

Pieter Timmermans, CEO van het VBO: “Eén jaar na het uitbreken van de pandemie moeten we helaas vaststellen dat de verspreiding van het virus opnieuw sterk stijgt. Weerom worden we met zijn allen daardoor zwaar op de proef gesteld. We – overheid, bevolking en bedrijfsleven – moeten er dan ook alles aan doen om het beloofde perspectief van een normalisering van de economie binnen enkele weken niet in het gedrang te brengen. Ondanks alle onheilsberichten zie ik vooral enorm veel veerkracht bij bedrijfsleiders en werknemers die aantonen dat ze sterker zijn dan corona. Samen zijn we sterker, samen kunnen we opnieuw perspectief creëren. Daarvan ben ik rotsvast overtuigd.”

Het opzet van de campagne is dat een brede waaier van bedrijven hun engagement kenbaar maakt, deelt met hun werknemers, en op die manier een gezamenlijk positief signaal geeft. Zodra een bedrijf zich engageert, krijgt het toegang tot een volledige communicatiekit, beschikbaar via de website.

Meer informatie vindt u op www.sterkerdancorona.be.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.