RECONNECT, talent blijft, ook na kanker

Stichting tegen Kanker heeft RECONNECT, een gratis online leerplatform, ontwikkeld om HR-verantwoordelijken en leidinggevenden te begeleiden tijdens het re-integratietraject van een medewerker bij wie kanker werd vastgesteld. Samen met RECONNECT willen het VBO en de leden-sectorfederaties bedrijven ondersteunen in een adequate begeleiding van medewerkers en leidinggevenden in de herintegratiefase.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
30 mei 2022

Waarom specifiek voor kanker?

Stichting tegen Kanker is bewust van de specificiteit van de ziekte. Er is niet 1 kanker, maar verschillende kankersoorten. Elke persoon ervaart de ziekte anders, stelt zich ook andere vragen afhankelijk van zijn eigen levensloop en -visie.

Elk jaar krijgen meer dan 26.000 mensen op beroepsactieve leeftijd te horen dat ze kanker hebben. Dat betekent dat elke werkgever in België vroeg of laat geconfronteerd zal worden met een werknemer die terugkeert tijdens of na een zware en moeilijke kankerbehandeling.

Een goede begeleiding bij de terugkeer naar het werk is een essentieel onderdeel voor het herstel van iemand met kanker en daar kan de werkgever toe bijdragen.

Voor wie?

Tijdens zijn behandelingstraject kan de zieke werknemer met al zijn vragen bij het zorgpersoneel terecht. Maar wat met de werkgever? Voor hem is het moeilijker om geschikte ondersteuning te vinden tijdens het re-integratietraject. Via RECONNECT wil de Stichting tegen Kanker haar expertise ter beschikking stellen van alle werkgevers die vroeg of laat geconfronteerd worden met de terugkeer van een werknemer bij wie kanker vastgesteld werd: HR-verantwoordelijken, leidinggevenden, preventieadviseurs, …

Op het programma

Het doel is om werkgevers stap voor stap te begeleiden in een re-integratietraject tijdens of na een kankerdiagnose aan de hand van video’s, testimonials, oefeningen en de expertise van Stichting tegen Kanker. Indien er nood is aan een coach die gespecialiseerd is in kanker, kan men een beroep doen op een netwerk van speciaal opgeleide kankercoaches voor zowel individuele begeleiding (werknemer, HR, CEO..) als groepscoaching (een team).

RECONNECT van Stichting tegen Kanker zal gratis beschikbaar zijn op de website van Stichting tegen Kanker midden juni 2022. Om van deze dienst gebruik te maken, surf naar de website van Stichting tegen Kanker www.cancer.be/reconnect  om een account aan te maken en rechtstreeks toegang te krijgen tot RECONNECT.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.