22 en 26 november 2019

De GDPR en HR-beheer

In het kader van HR-beheer worden er heel wat persoonsgegevens verwerkt. Het gaat dan onvermijdelijk om gevoelige en minder gevoelige gegevens en de privacy van de betrokkenen. Geen wonder dus dat de GDPR en andere privacywetgeving erop van toepassing zijn.

Een HR-cyclus bestaat grosso modo uit drie grote fases: het rekruteringsproces, de loopbaan en het einde van het (arbeids)contract.

In elk van die fases worden persoonsgegevens opgeslagen, geraadpleegd, aan elkaar gekoppeld, gecommuniceerd …

Voor elk van die fases bekijken we samen met u, aan de hand van praktische voorbeelden, welke regels u moet naleven, welke verplichtingen er gelden, welke problemen er zich kunnen stellen, met welke risico’s u rekening moet houden enz. Het juiste evenwicht tussen het recht op privacy en op bescherming van persoonsgegevens van de werknemer (en/of sollicitant) en de belangen van uw onderneming staat daarbij altijd centraal.

 Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.