Duurzaam digitaliseren & digitaal verduurzamen

donderdag 6 mei 2021

De ecologische en digitale transities staan centraal in de Europese Green Deal en in de relanceplannen. Hoe kunnen we die twee transities slim combineren? Hoe kan digitalisering duurzaamheid versnellen? Hoe kunnen we de digitalisering duurzaam laten verlopen? Welke kansen kunnen we grijpen m.b.t. digitalisering inzake duurzaamheid? En met welke uitdagingen moeten we rekening houden?

Op die en vele andere vragen bieden onze Belgische experts aan de hand van hun ervaring verhelderende antwoorden tijdens ons webinar!

De wisselwerking tussen digitaal en duurzaam staat centraal in de nieuwe missie van het VBO, ‘CREATING VALUE FOR SOCIETY’: een visie om de wereld waarin we vandaag leven te benaderen. De digitalisering, die aan de basis ligt van zoveel innovaties, is essentieel geworden in onze huidige economie. Maar een sterke economie leidt maar tot duurzame vooruitgang als ook de sociale en milieuwaarden worden gerespecteerd. Al die factoren samen stimuleren verandering, die op haar beurt de motor is voor meer welvaart voor iedereen.

Dit webinar wordt georganiseerd door de competentiecentra Sustainability & Circulaire economie en Digitaal & Innovatief ondernemen, ter gelegenheid van hun eerste verjaardag.

Het interdisciplinair webinar brengt op 6 mei 2021 om 16.00 u. verschillende Belgische experts bijeen die hun ervaring en kennis inzetten voor de denkoefening over ‘Duurzaam digitaliseren & digitaal verduurzamen’, een oefening die elk bedrijf zal moeten maken.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.