Lancering van het ‘Belgian Mobility Dashboard’

Dinsdag 25 januari 2022

Hoeveel kost verkeerscongestie ons op jaarbasis? Telt ons land al veel multimodale punten? Mobiliteit is een cruciale uitdaging voor onze maatschappij. Zowel particulieren als ondernemingen moeten zich kunnen verplaatsen, de mobiliteit draagt dus bij tot onze economische welvaart en vervult daarnaast een essentiële rol in onze klimaatdoelstellingen. Maar beschikken we over alle nodige tools om onze mobiliteit te analyseren? Want meten is weten.

Het VBO en FEBIAC nodigen u met veel plezier uit voor de lancering van het ‘Belgian Mobility Dashboard’, een onafhankelijk, wetenschappelijk onderbouwd en digitaal dataplatform dat voor iedereen toegankelijk is. Het stelt een reeks indicatoren over essentiële mobiliteitsaspecten ter beschikking, waardoor we die mobiliteit beter kunnen begrijpen en evalueren.

Benieuwd naar de kracht van het platform? Registreer u vandaag al voor het gratis event op dinsdag 25 januari 2022 (van 10.30 u. – 11.30 u.). Zowel federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet als de gewestelijke ministers van Mobiliteit Lydia Peeters en Philippe Henry hebben hun aanwezigheid reeds bevestigd.

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.