Energietransitie van de maakindustrie: Uitdagingen én succesfactoren

woensdag 22 juni

Bekijk de presentatie hier.

Herbekijk de replay van het evenement:

In het licht van de klimaatuitdagingen blijven de maakindustrieën niet bij de pakken zitten. Doelstellingen worden bepaald, verschillende transformatiescenario’s geanalyseerd en roadmaps ontwikkeld met als doel om de broeikasgasuitstoot drastisch terug te dringen. Kort: de industrie in ons land bereidt zich volop voor op een ingrijpende klimaatevolutie, een complexe en veeleisende opdracht.  

Rekening houdend met de bijzonder grote economische en technologische uitdagingen van de klimaatverandering voor onze industrie nodigen we u graag uit op het rondetafelgesprek ‘Energietransitie in de industrie: uitdagingen én succesfactoren’ op 22 juni waar diverse industriesectoren zullen toelichten hoe ze de energietransitie zullen aanpakken en op welke uitdagingen en obstakels ze botsen. Aansluitend delen een aantal energie- en CO2-gerelateerde industrietakken hun kijk over wat zij aan de brede industrie kunnen bieden. Toonaangevende actoren uit zowel de bedrijfs- als de politieke wereld gaan met elkaar in debat tijdens het rondetafelgesprek.  

We starten de rondetafel stipt om 14.30 u. op het VBO (Ravensteinstraat 4, 1000 Brussel). Het programma vindt u via deze link. We kijken alvast uit naar uw deelname! Indien u wenst kan u het evenement ook online meevolgen. 

Schrijf u vandaag nog in. 

Dit initiatief sluit aan bij Horizon België 2030, een toekomstplan van het VBO en zijn leden-sectorfederaties voor een beter België.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.