Roadmap in case of cyberattack

14 december 2022

Bekijk de opname van het evenement :
De presentatie vindt u hier.

 

Gehackt? Gephisht? Bedreigd? Welke stappen kan en moet je zetten?

VBO lanceert stappenplan voor bedrijven en organisaties

 

De vraag is spijtig genoeg niet of uw bedrijf ooit het slachtoffer wordt van een cyberaanval, maar wel wanneer dat zal gebeuren.

Weet u wat u in dat geval moet en kan doen? Machteloos ondergaan of actie ondernemen om uw businesscontinuïteit te verzekeren? En tegelijk ook in regel te blijven met uw contractuele verplichtingen en de verplichtingen die de overheid oplegt.

U kent het antwoord op de vraag. Maar kent u de stappen? Al te vaak tasten bedrijven in het duister of is het improvisatie troef op het moment van cyberincident. Daarom stelden de experten van het VBO en het Centrum voor Cybersecurity België, in nauwe samenwerking met de bedrijfswereld, een stappenplan op. Een gids die u begeleidt van het moment dat u het incident ontdekt tot het normaliseren van de situatie. Kortom, hoe moet u reageren en met wie neemt u wanneer contact op?

Het eerste advies blijft uiteraard: wees voorbereid en neem alle mogelijk maatregelen om een cyberincident te voorkomen. Met de gids ‘Cyber Incident Management Plan’ hebt u al alvast een stevige leidraad en extra stappenplan om uw cyberrisicobeheer te optimaliseren. Een hands-on gids boordevol concrete tips en contactgegevens.

Het VBO nodigt u alvast uit op de lancering van de gids op woensdag 14 december. Daar komt Vincent Van Quickenborne, vice-eersteminister en minister van Justitie, het belang onderstrepen van cybersecurity voor ons land. Aansluitend zoomen de experten van de verschillende cybersecurity-instellingen in op de do’s-and-don’ts in het geval van een cyberaanval.

© Landmarks

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.