© Shutterstock

Positieve acties voor meer diversiteit - Hoe integreert u ze in uw onderneming?

Dinsdag 25 april 2023

De documentatie die tijdens het webinar werd voorgesteld, is beschikbaar via de volgende links:

Presentatie van Thelma Raes (Unia)
IKEA praktische gids voorgesteld door Milenne Miguel Fonseca
Deze brochure werd tijdens het webinar in het Frans voorgesteld en heeft veel belangstelling gewekt.

Hieronder vindt u de replay van het evenement:

De werkgeversorganisaties (Beci, Boerenbond, UCM, Unisoc, UNIZO, UWE, VBO en Voka) organiseren op 25 april 2023 van 13.00 tot 14.30 u., in samenwerking met Unia, een webinar over positieve actieplannen.

Dankzij die plannen kunnen ondernemingen bijzondere maatregelen nemen om nadelen voor bepaalde groepen werknemers te voorkomen, te beperken, weg te werken of te compenseren, zonder dat die maatregelen als discriminatie worden beschouwd.

Op voorwaarde van inachtneming van het koninklijk besluit van 2019 kunnen ondernemingen sinds enkele jaren zulke specifieke maatregelen nemen voor  gelijkheid op de arbeidsmarkt.

Met dit webinar willen de werkgeversorganisaties die positieve actieplannen, die nog niet het succes hebben dat ze verdienen, onder de aandacht brengen en de ervaringen van De Groenweg en Woonzorgcentrum Compostela, die reeds positieve acties hebben ondernomen, delen.

In samenwerking met:

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.