Package Sociale verkiezingen 2024

Oktober 2023

Mei 2024, dat is morgen al! Een goede voorbereiding op de verkiezingen in mei 2024 is essentieel om gerechtelijke beroepen te voorkomen en te anticiperen op vragen van vakbondsvertegenwoordigers. Ondernemingen spelen namelijk een belangrijke rol en hebben een grote verantwoordelijkheid tijdens die procedure die loopt van december 2023 tot de zomer van 2024.

Om ervoor te zorgen dat u nooit voor verrassingen komt te staan, stelt het VBO opnieuw al zijn expertise ter beschikking om u tijdens die verkiezingsmarathon te begeleiden. Als lid van de Nationale Arbeidsraad is het VBO betrokken bij de allereerste besprekingen, en het overleg met de FOD Werkgelegenheid, over de modernisering van de verkiezingsprocedure. Die besprekingen leiden uiteindelijk tot een advies van de NAR, dat van fundamenteel belang is omdat het om de vier jaar het proces van de wijziging van de wet van 4 december 2007 betreffende de sociale verkiezingen op gang brengt en de periode waarin die verkiezingen zullen plaatsvinden vaststelt. 

Kortom, onze adviseurs volgen de wetgevingswerkzaamheden van nabij en kennen dus de valkuilen en nieuwigheden van die lange en technische procedure.

Het geheel van diensten die het VBO aanbiedt, bestaat uit:

 • 3 reeksen thematische seminars in Brussel, Gent of Louvain-La-Neuve:
  • Oktober 2023de pre-electorale voorbereidingen (TBE, leidinggevend personeel/kaderleden ...)
  • Januari 2024de procedure tussen dag X en Y en de verkiezingsdag
  • April 2024de installatie van de OR en het CPBW
   Bekijk de data en locaties op deze link.
 • VBO-gids beschikbaar vanaf oktober 2023. Die gids bevat de meest recente rechtspraak, alsook het nieuwe regelgevingskader (uitzendkrachten, elektronisch stemmen op afstand ...)
 • E-alert: een nieuwsbrief om u gedurende de hele procedure op de hoogte te houden

Alle info op: https://www.socialeverkiezingen.expert/

Photo @belga

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.