Na de stemming en aanstelling van de nieuwe OR of het nieuwe CPBW

22 oktober 2020

Na de stemming en aanstelling van de nieuwe OR of het nieuwe CPBW

Dit seminar is gewijd aan de aanstelling van de nieuwe OR en van het nieuwe CPBW. We werken samen met Antoine Vanden Abeele en Michaël Rasschaert, alsook met een aantal HR-professionals, volgens een beproefde formule.

Hieronder vindt u enkele thema’s waarover we u zullen informeren:

  • Praktisch advies om de nieuwe organen te installeren: een menselijk en juridisch kader creëren om gedurende 4 jaar constructief te werken, bv. huishoudelijk reglement. 
  • Strategisch beheer van de installatie van de nieuwe OR en/of het nieuwe CPBW (bv. kiezen van de secretaris en de voorzitter).
  • Strategisch beheer van de agenda, toekomstige vergaderingen. 
  • Welke syndicale faciliteiten (syndicale tijd, vakbondsopleidingen, lokalen, materiaal …) toewijzen en met welke (bindende) middelen? 
  • Hoe transformeer je de wettelijke verplichtingen (verschillende bevoegdheden OR en CPBW) in opportuniteiten voor de onderneming? 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.