Telewerk in het Nieuwe Werken

26 augustus 2021

U kon er de voorbije maanden niet omheen. Iedereen heeft zijn of haar conclusies voor het post-coronatijdperk klaar. Hoe zullen we ‘anders’ gaan samenwerken? Het ‘nieuwe normaal’ wordt verheven tot een begrip alsof we de voorbije jaren nooit met verandering werden geconfronteerd.

Zo ook voor telewerk. Plots leek het wel alsof iedereen het licht had gezien, alsof telewerk voor corona niet bestond. Niets is minder waar, telewerk is gangbaar sinds de jaren 90 en kende de voorbije jaren een gestage opmars. Het verplicht en voltijds karakter trok echter alle verhoudingen tussen de voor- en nadelen uit evenwicht. De twee kanten van de medaille onderstrepen het belang van een goed evenwicht in de wereld van het Nieuwe Werken. Het telewerk zal immers ongetwijfeld een invloed hebben op de evoluties in de arbeidsrelaties en -organisatie. Intussen zijn de basics van telewerk nog altijd dezelfde als voor corona. Vraag is wat die basics zijn? Welke impact hadden ze de voorbije 16 maanden op de nieuwe manier van werken?

10 sprekers kijken naar 10 verschillende facetten van telewerk

Tien onontbeerlijke inzichten bij het uitwerken van een duurzaam telewerkbeleid. Elke spreker vanuit haar of zijn invalshoek en expertise.

De 10 principes van telewerk, gebundeld in de eerste ‘Nationale TelewerkConferentie’

Afsluiten doen we met een debat met verschillende ministers van Werk, federaal én regionaal. We challengen hen over telewerk, maar ook en vooral over de impact van het verplicht en voltijds karakter hiervan tijdens de voorbije maanden. We blikken samen vooruit op hoe het (anders) kan of moet. En hoe we telewerk inpassen in de brede context van het Nieuwe Werken. De ministers Crevits, Dermagne, Clerfayt en Morreale bevestigden alvast hun deelname aan dit debat.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.