Business 4.0 – Ondernemen in de vierde dimensie

Business 4.0 is geen trendy hype, maar businessharde realiteit. Net zoals nieuwe technologie en het internet der dingen een revolutie ontketende in de productie (Industrie 4.0), moeten ook de andere schakels in de businessketen (HR, R&D, legal, sales en marketing, …) zich heruitvinden. Zes topbedrijven getuigen inspirerend over hun omwenteling in de nieuwe Keynotes ‘Business 4.0’.

De voorbije tweehonderd jaar maakte de industrie verschillende grote sprongen. Vandaag zijn de superefficiënte ‘smart factories’ van Industrie 4.0 – waarbij alle processen dankzij het internet der dingen (Internet of Things) draadloos met alles en iedereen in netwerk staan – hippe realiteit. 

De snelheid van de digitale revolutie zet de bedrijven onder steeds meer druk om ook in andere schakels van de businessketen (HR, legal, customer service, R&D, …) zichzelf opnieuw uit te vinden. Industrie 4.0 wordt met andere woorden Business 4.0 of nog: ondernemen in de vierde dimensie. 

‘Business 4.0’ vormt de kern van het thema van de nieuwe ‘Keynotes’, de publicatie van VBO in partnership met BDO en ING België. U leest het goed, niet ‘Industry 4.0’. We verruimen het blikveld en kijken hoe nieuwe technologie en trends de industriële omgeving overstijgen en niet alleen de productie maar alle schakels en processen van het bedrijf raken en transformeren. Van bedrijfsplanning, ontwerp en ontwikkeling over productie en toeleveringsketen tot verkoop en services. 

We zochten en vonden Belgische bedrijven die pionieren in een schakel binnen hun waardeketen. Ondernemingen die zichzelf fundamenteel durven heruitvinden. Ze tonen en inspireren dat ook het ‘ondenkbare’ haalbare kaart is:

  1. R&D – imec
  2. Industry 4.0 – Audi Brussels
  3. Legal & Compliance – ENGIE
  4. Human Resources – Solvay, BIVTeam, Intuo
  5. Customer Service – Sparkcentral, Brussels Airport Company
  6. Logistiek – NxtPort

> Klik hier om deze Keynotes te downloaden in een doorbladerbare pdf
> Klik hier om deze Keynotes te downloaden

De publicatie wordt gevolgd door een tiendelige televisiereeks op Kanaal Z/Canal Z.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.