Energiebesparing: ondernemingen nemen hun verantwoordelijkheid

13 september 2022 –­ De huidige energiecrisis, die onze bedrijven hard treft, maakt ons nog meer dan vroeger bewust van de noodzaak om energie te besparen. De industrie (en de energie-intensieve industrie nog meer) zet zich, via sectorakkoorden in Wallonië en energiebeleidsovereenkomsten in Vlaanderen, reeds lang in om zo energie-efficiënt mogelijk te worden en de CO2-uitstoot van industriële processen te beperken. Toch kunnen alle organisaties en ondernemingen nog extra inspanningen leveren om het verbruik in de kantoren en gebouwen te verminderen.


Daarom heeft het Verbond van Belgische Ondernemingen een charter opgesteld waarmee het zich er samen met de federaties toe verbindt om een reeks acties toe te passen en te promoten bij hun leden om zo hun energieverbruik te verminderen.

> Het charter met de volledige lijst van acties vindt u hier.

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.