Focus Conjunctuur – Stilte voor de storm?

Twee keer per jaar bevraagt het VBO zijn sectorfederaties om de economische temperatuur op te meten. Op basis van dat onderzoek wordt dan een balans opgemaakt van de Belgische situatie en van de vooruitzichten voor het komende halfjaar.

Volgens het VBO blijkt uit de resultaten dat ondanks de woelige internationale context (de oplopende handelsspanningen tussen China en de VS, de nakende Brexit, en de nog steeds zorgwekkende begrotingscontext in Italië), de Belgische activiteit zich de voorbije zes maanden vrij goed kon handhaven. Hoewel 37% van de sectoren een terugval van hun activiteit lieten optekenen, rapporteerde 64% hetzij een stabilisering, hetzij een groeiversnelling in de voorbije zes maanden.

> Klik hier voor de volledige analyse

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.