Sociale verkiezingen 2020

De volgende sociale verkiezingen worden gehouden tussen 11 en 24 mei 2020. De werkgever heeft en centrale rol bij de organisatie van die verkiezingen. De stappen van de procedure – die 150 dagen duurt – zijn talrijk en moeten strikt in acht worden genomen, want deze wetgeving is van openbare orde.

De gids Sociale verkiezingen 2020 is praktisch opgevat, maar ook zeer uitvoerig gedocumenteerd. Hij is zowel voor de expert als voor de nieuweling bedoeld en begeleidt de werkgever doorheen zijn vele taken tijdens de hele procedure vóór, tijdens en na de verkiezingen.

De gids besteedt speciale aandacht aan de door de wet van 4 april 2019 ingevoerde nieuwigheden, onder andere wat het stemrecht van uitzendkrachten en het elektronisch stemmen vanaf de gebruikelijke werkpost betreft. Bovendien is in deze gids traditiegetrouw flink wat plaats voorzien voor de meest recente rechtspraak van onze arbeidshoven en rechtbanken.

De auteurs hebben nauw samengewerkt. Antoine Vanden Abeele, advocaat-vennoot bij Taquet, Clesse & Van Eeckhoutte, kent uit ervaring het terrein en de arbeidsgerechten. Van daaruit verschaft hij ons de essentie van de recentste vonnissen ter zake. Hij is ook extern adviseur bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Jean-Charles Parizel, adviseur bij het Competentiecentrum Werk & Sociale Zekerheid van het VBO, werkte actief mee aan het opstellen van de adviezen die de Nationale Arbeidsraad ter voorbereiding van de sociale verkiezingen 2020 heeft uitgebracht.


De gids Sociale verkiezingen 2020 is een referentiewerk dat de hele verkiezingsprocedure lang uw belangrijkste tool zal zijn !

PRIJS
80,00 EUR excl. btw (21%) (VBO-leden)
90,00 EUR excl. btw (21%) (niet-VBO-leden)

De Gids Sociale verkiezingen 2020 kan worden besteld via de website https://socialeverkiezingen.help/

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.