Hoe 50-plussers langer aan het werk houden?

Alles samen zijn in ons land meer dan een half miljoen 50- tot 65-jarigen niet meer beschikbaar voor de arbeidsmarkt, hoewel ze vitaler zijn dan ooit. Die evolutie staat in schril contrast met de vaststelling dat, ook al leven we langer, werken tot 65 jaar vandaag voor velen geen evidentie blijkt te zijn.

De vergrijzing van de bevolking is geen uitdaging voor morgen, maar van vandaag. In 2010 al werd het omslagpunt bereikt: voortaan verlaten jaarlijks meer mensen de arbeidsmarkt dan dat er jongeren instromen.

Op het Forum reikte het VBO de hand naar alle maatschappelijke stakeholders om samen met de werkgevers de situatie objectief te analyseren en mee te zoeken naar werkbare en haalbare oplossingen opdat we met zijn allen enkele jaren langer zouden kunnen en mogen werken dan vandaag het geval is.

> Klik hier voor de conferentiebrochure 'Hoe 50-plussers langer aan het werk houden?'

Nog jong, al oud op het werk? Sensibiliseringscampagne
Eind september heeft de FOD Werkgelegenheid, met ondersteuning van het Europees Sociaal Fonds, een sensibiliseringscampagne gelanceerd over oudere werknemers. Deze campagne wil het debat stimuleren en de hele maatschappij bewust maken om de vergrijzing beter het hoofd te bieden. In dit kader wordt een tv-spot uitgezonden waarin wordt verwezen naar een website voor meer informatie > ttp://www.nogjongaloudophetwerk.be /

Bekijk de video van deze campagne : http://www.youtube.com/watch?v=dJIKa69tIsQ&feature=player_embedded


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.