De Absu is de nationale federatie van de schoonmaaksector, representatief ten aanzien van de overheid, de vakbonden, het VBO en de FENI (Europese Federatie voor Industriële Reiniging).

ABSU
Algemene Belgische Schoonmaakunie
Nerviërslaan 117, bus 67
1040 Brussel
T + 32 2 732 13 42
F + 32 2 735 07 87
Contact
Hilde Engels
T + 32 2 732 13 42
F + 32 2 735 07 87
info@absugbn.be
Voorzitter
Yvan Fieremans
Gedelegeerd bestuurder
Hilde Engels
Oprichtingsdatum federatie
02/02/1966
Aantal onderneming lid van de federatie
176
Aantal werknemers actief in de ondernemingen die deel uitmaken van de federatie
37.246
http://www.absugbn.be/

 


Yvan Fieremans, Voorzitter
Hilde Engels, Gedelegeerd bestuurder

De leden van Absu zijn de werkgevers met als hoofdactiviteit de regelmatige schoonmaak van onroerende goederen (waaronder schepen), de schoonmaak van rollend en vliegend materieel (spoorwegwagons, bussen, vliegtuigen,...), het glazenwassen, evenals het regelmatig uitvoeren van andere werkzaamheden zoals de ontstoffing, het onderhoud van parketvloeren, het schoorsteenvegen, het verwijderen van afval en het leveren van prestaties van thuishulp van huishoudelijke aard.

De Absu heeft als voornaamste taken:
• het bestuderen van problemen die eigen zijn aan het beroep en het ontwerpen van oplossingen, rekening houdend met de eisen van het economisch leven, het bevorderen van de verwezenlijking van deze oplossingen;
• het verdedigen van de rechten van de leden, het bestuderen en vrijwaren van hun belangen en van hun onderneming;
• het vertegenwoordigen van de leden bij de overheid en bij groeperingen van dezelfde aard, zowel in België als in het buitenland;
• het onderhandelen over elke sociale en economische aangelegenheid of over elke kwestie die van algemeen belang is voor de bedrijfstak.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.